برابر با نوزدهم خرداد ماه

استاد «کامبیز روشن روان» (آهنگساز و رهبر ارکستر) هفتاد و دو ساله شد

« بازگشت به لیست | چهارشنبه 19 خرداد 1400 در ساعت 0 : 0 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

اختصاصی سل.نیوز/ ایمان فرهادی: امروز نوزدهم خرداد ماه برابر با زادروز استاد «کامبیز روشن روان» موسیقیدان و آهنگساز و رهبر ارکستر است.

کامبیز روشن روان متولد 19 خرداد 1328 است که ابتدا تحصیلات خود را در هنرستان عالی موسیقی زیر نظر استاد «حسین دهلوی» آغاز می کند و سپس به هنرستان موسیقی ملی رفته و دیپلم موسیقی خود را در سال 1346 دریافت می کند.

پس از ورود به دانشگاه تهران، رشته موسیقی را با گرایش آهنگسازس تا مقطع لیسانس پشت سر می گذارد و فوق لیسانس خود را از دانشگاه کالیفرنیا و دکترای آهنگسازی را از دانشگاه هاوایی دریافت می کند.

مصطفی کمال پورتراب، منوچهر منشی زاده، ارفع اطرایی، حسین تهرانی، توماس کریستیان داوید و امانوئل ملیک آصلانیان از برجسته ترین اساتید وی بودند که قطعا در کسب مدرک درجه یک هنری او از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاثیر داشته اند.

او پس از بازگشت به ایران ابتدا به ساخت موسیقی فیلم مشغول شد که از آن جمله می توان به ساخت موسیقی فیلم و سریال هایی همچون «گل های داوودی»، «برنج خونین»، «امیرکبیر» و  . .  . ضمن همکاری با کارگردانان بزرگی همچون عباس کیارستمی، امیر نادری، رسول صدرعاملی، کیومرث پوراحمد، خسرو هریتاش، فریبرز صالح، سعید نیکپور، پوران درخشنده، تهمینه میلانی، مجتبی راعی، یداله صمدی و مهدی فخیم زاده اشاره کرد.

همچنین او در زمینه موسیقی کلاسیک و موسیقی اصیل ایرانی آثار متنوعی در فرم های شناخته شده غربی و ایرانی از جمله سمفونی، سونات، پوئم سمفونیک، کنسرتو، فرم های موسیقی ردیفی و موسیقی محلی ساخته و تنظیم کرده ست .

در کنار این، وی به تدریس و تالیف اهتمام ورزیده و همواره سعی در تربیت شاگردانی ارزشمند داشته است لذا از او به عنوان موسیقیدانی صاحب نظر در مباحث تئوریک و هارمونی یاد می کنند.

به طور کلی می توان گفت، آثار روشن‌ روان به چهار بخش ارکسترال و مجلسی، آموزشی، موسیقی فیلم و  آلبوم تقسیم می‌شود. در بخش ارکسترال و مجلسی، آثاری گوناگونی در فرم‌های موسیقی کلاسیک و موسیقی سنتی تصنیف کرده‌ و تعدادی از این آثار توسط ارکسترهای معتبر ایرانی و خارجی اجرا شده ‌است و در زمینه موسیقی آوازی و تهیه آلبوم نیز برای خوانندگانی همچون محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، علیرا افتخاری، بیژن بیژنی، محمد اصفهانی، علیرضا قربانی و سیامک علیقلی قطعه ساخته ست.

گفتنی ست، ریاست کانون موسیقی‌دانان سینمای ایران در دهه 70، ریاست کمیته ملی موسیقی وابسته به یونسکو، ریاست هیات مدیره خانه موسیقی  وعضو موسس و مدیرعامل این نهاد، عضو هیات مدیره  خانه سینما و عضویت در ده‌ها شورای مختلف سیاستگذاری موسیقی در صدا و سیما و دفتر امور موسیقی وزارت ارشاد، داوری در چندین دوره جشنواره موسیقی فجر و دبیری این جشنواره در چند دوره، از دیگر فعالیت ‌های روشن روان به شمار می رود.

 

* برای این هنرمند ارزشمند آرزوی سلامتی و تندرستی داریم.

 

 

ارسال نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :