تازه ترین آلبوم حسام الدین سراج با نام «شکوه وطن» منتشر شد

« بازگشت به لیست | چهارشنبه 3 فروردین 1401 در ساعت 0 : 0 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

اختصاصی سل.نیوز/ سامان قهرمان زاده: آلبوم «شکوه وطن» با صدای حسام الدین سراج با همراهی گروه موسیقی «بیدل» بر روی سایت بیپ تونز قرار گرفت.

این آلبوم که در حوزه موسیقی ردیف دستگاهی ایرانی ساخته شده، شامل شش قطعه به نام های «ساقی ماهرو»، «ساز و آواز شور (سوار صبح)»، «ساز و آواز شور به چهارگاه (کهن بوم‌وبر)»، «باده جان»، «پریشانی» و «شکوه وطن» است که بر اساس اشعاری از مولانا، حافظ، مهدی اخوان ثالث و مهیار کاوه شکل گرفته است.

حسام‌الدین سراج در حاشیه آلبوم خود نوشته است: «تو را ای کهن بوم‌ و بر دوست دارم . . . وطن، چونان مادری سخاوتمند، مردم زادگاهش را در دامان پرمهر خود می‌پرورد و هماره در سختی ‌ها و مشکلات بی‌ هیچ منتی چونان ابر بهاری، مهر و رافت می ‌بارد. ایران عزیز ما، این روزها در حال گذار از جاده‌ های پر نشیب و فراز تاریخ خویش است. امید که بتوانیم با عشق و مهرورزی به ایران و ایرانیان، هوشمندانه سبب‌ ساز سربلندی و شکوه وطن باشیم».
داود ورزیده (نی)، مسعود حبیبی (دف)، محمود فرهمند (تنبک)، مسعود آرامش (سنتور)، صابر سوری (عود)، سینا جهان‌ آبادی (کمانچه) و بهرام خانی (تار و بم‌ تار) نوازندگانی هستند که در این آلبوم هنرنمایی کرده اند.
همچنین داوود ورزیده وظیفه تنظیم و نظارت ضبط «شکوه وطن» را بر عهده داشته و رحیم ناحی و صادق نوری به ترتیب صدابرداری و میکس و مسترینگ قطعات آن را انجام داده اند.
در بیوگرافی «حسام الدین سراج» آمده است: وی متولد 26 مرداد 1337 در اصفهان، خواننده موسیقی ایرانی و نوازنده سنتور و سه ‌تار و فرزند «سید محمد رضا سراج» است. پدر سراج، بر علوم قدیمه و ادبیات احاطه داشت و از صدای خوش آهنگی برخوردار بود. او با اساتید ادب و هنر نظیر استاد جلال الدین همایی، استاد تاج اصفهانی، استاد حسن کسایی و . . . رفت و آمد داشت.
 او دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس معماری از دانشگاه شهید بهشتی و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه هنر می‌باشد.
وی تحقیقات و پژوهش هایی در قالب زیبایی شناسی تطبیقی هنرهای گوناگون داشته است.  
سراج موسیقی را از سیزده سالگی با آموختن تنبک آغاز کرد، سپس سنتور را نزد «استاد ساغری» آموخت. همچنین در زمینهٔ آواز از محضر مرحوم «استاد محمود کریمی» و «استاد محمدرضا شجریان» استفاده کرد. 
وی علاوه بر آواز، در برخی از آثارش آهنگ‌سازی را نیز به عهده داشته و با نواختن سنتور و سه‌تار نیز آشنایی دارد.
 همچنین در دانشکده هنرهای زیبا بحثی تحت عنوان شناخت هنر را تدریس می‌کند. وی سرپرستی گروه موسیقی سنتی ایرانی «بیدل» را نیز به عهده دارد.
حسام الدین سراج شانس همکاری با بزرگان هنر موسیقی مانند: حسن کسایی، جلیل شهناز، محمد موسوی و جلال ذوالفنون را داشته است. او درباره این همکاری ها می گوید: «این همکاری‌ها را برای خودم توفیق می‌دانم. آن موقع حضور استاد شریف و شهناز برای ما باورنکردنی بود. کار «نرگس مست» انجام شده بود وسازوآواز باید ضبط مى شد چون استاد ذوالفنون مسافرت بودند. آقای ثقفی شرکت سروش بااستاد شهناز هماهنگ کردند.توفیق بزرگى بود براى من که در خدمت استادشهناز باشم. استاد فرهنگ شریف هم توسط آقاى مجتبی صادقی که کار را ساخته بودند هماهنگ شد. او گفت دوست دارم استادشریف تکنوازی کار را بزنند وخواست ایشان، سبب توفیق و خوش شانسى من شد».
سراج در مورد طراحی آواز می گوید: «آواز اساساً نیازمند طراحی است. مثل فرش یا معماری که نیاز به طراحی دارند. یعنى در درجه اول تناسب دستگاه یا مایه با مضمون شعر وپس ازآن طراحى ملودى تک تک ابیات متناسب با گوشه منطبق با آن. بعد اگر همراه با یک ساز است به هماهنگی میان سازو آواز برسد. اینجا یک رابطه دو طرفه میان ساز و آواز آغاز مى شود».
سراج کنسرت های پرشماری را در کشورهای فارسی زبان و غیرفارسی زبان داشته است. کشورهایی همچون: چین، ترکیه، انگلستان، آلمان، یونان و… .
حسام الدین سراج بیش از سی آلبوم موسیقی را تا اکنون به بازار موسیقی ایران افزوده است که از جمله بهترین آن ها آلبوم «دل آرا»، «جام الست»، «آئینه و آه» و «طریقت عشق» است.

گفتنی ست، علاقمندان می توانند این آلبوم را از طریق سایت «بیپ تونز» به صورت آنلاین خریداری کنند و صفحه اینستاگرام حسام الدین سراج به نشانی hesameddinseraj برای همراهی در دسترس کاربران است.

 

 

ارسال نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :