اختصاصی سل.نیوز/ روزبه فرهمند: تک قطعه بداهه نوازی سنتور «با خلوت خویشتن» اثر امیرحسین رئوفی توسط نشر موسیقی درنگ منتشر شد.
این اثر، نواختی متر آزاد در دستگاه نواست که به صورت بداهه و بر مبنای ردیف موسیقی دستگاهی ایران نغمه پردازی و اجرا شده است.
«پشنگ کامکار» درباره این اثر نوشته است: «سنتور، سازی زهی کوبه ای است، اجرای آواز با این ساز آسان نیست، با امکانات محدود ساز سنتور اجرای انواع تحریرها و همچنین غلت، مالش و ظرایف دیگر موسیقی آوازی کاری پیچیده است. با دو مضراب و بدون استفاده از حس لامسه بر روی سیم های ساز نمی توان به راحتی، امکاناتی که دیگر سازهای زهی زخمه ای و زهی ـ آرشه ای دارند را اجرا کرد همچنین اجرای ویبراسیون به شکل صحیح در توالی مضراب ها امکان پذیر نیست.
از دیگر پیچیدگی های اجرای موسیقی متر آزاد (آوازی) با ساز سنتور، محدودیت کوک را میتوان نام برد که معمولا بعد از اجرای چند گوشه اصلی باید از دیگر گوشه ها صرف نظر کرد.
به دلایل ذکر شده، نوازندگان سنتور باید بیشتر از نوازندگان دیگر سازها و حتی آوازخوان ها، تبحر در بسط و گسترش یک گوشه را به دست آورند، به صورتی که بتوانند با اجرای دو یا سه گوشه، بداهه نوازیِ متنوعی با زمان کافی داشته باشند.
امیرحسین رئوفی نوازنده توانمند سنتور، در این بداهه نوازی، با سنتور دوازده خرک (که در گذشته بیشتر معمول بوده است)، با استفاده مناسب از خرکهای دهم، یازدهم و دوازدهم و همچنین پوزیسیون چهارم سنتور (پشت خرک های زرد) اجرای بسیار خوبی ارائه داده است.
وی در این تکنوازی نوا، گوشه های اصلی و گوشه های دارای مقام متفاوت را با جمله بندی و تحریرهای متنوع و منطقی در نواختی متعهد به ردیف، بسیار خوب اجرا و ارائه کرده است.
این قطعه، در یک نشست و بدون ویرایشهای دیجیتال در خرداد 1394 توسط مولف، ضبط خصوصی شده است که اکنون پس از گذشت هفت سال، به صورت دیجیتال منتشر شده است.
در بیوگرافی این هنرمند آمده است: «امیرحسین رئوفی» نوازنده سنتور، آهنگساز و مدرس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران و دانشگاه جامع علمی کاربردی است. وی استعداد درخشان و دانشآموخته ممتاز مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نوازندگی موسیقی ایرانی از دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران است که در هر دو مقطع موفق به احراز رتبه اول شده است.
آغاز فعالیت هنری او در زمینه نوازندگی از سال 1384 با فراگیری دوره های مقدماتی و متوسطه نزد نسترن هاشمی بوده و در پی آن ردیف نوازی و زیبایی شناسی موسیقی دستگاهی را در محضر مجید کیانی (شیوه حبیب سماعی) و دوره های تکمیلی را نزد سیامک آقایی آموخت. در دانشگاه نیز از تعالیم محمد علایی (ردیف نوازی؛ شیوه پرویز مشکاتیان) و سورنا صفاتی بهره مند شد. او از سال 1389 به فراگیری دوره های تخصصی سنتورنوازی معاصر (نوازندگی، آهنگسازی و تنظیم) نزد اردوان کامکار پرداخته است.
از امیرحسین رئوفی هشت اثر تصویری با نام های «شور پرواز»، «یاد»، «بداهه نوازی ابوعطا»، «چشم هایش»، «هورآسای»، «بی تو»، «دشتی» و «دست نیکی» با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق رسانه های معتبر موسیقی منتشر شده و در دسترس عموم قرار گرفته است که همگی، منتخبی از کنسرت های این هنرمند در سالیان اخیر بوده است.
از دیگر فعالیت های رئوفی می توان به دو کتاب در دست انتشار با محوریت سنتورنوازی معاصر، دو آلبوم در دست انتشار «ستر سنتور» (دوئو تآی) و «شامگاه سرد» (گروه تآی) و همچنین کنسرت ها، جشنواره ها و کسب جوایز متعدد داخلی و خارجی، همراه با «گروه سنتورنوازان تآی» را نام برد.
گفتنی ست، علاقمندان به پیگیری آثار این هنرمند می توانند از طریق آی.دی amirhossein.raoufee ایشان را دنبال کنند.