ده سال از فوت استاد «عبدالله سرور احمدی» موسیقیدان مقامی گذشت

« بازگشت به لیست | یکشنبه 29 خرداد 1401 در ساعت 0 : 0 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

اختصاصی سل.نیوز/ کوثر افشاری: بیست و نهم خرداد ماه برابر با دهمین سال درگذشت استاد «عبدالله سرور احمدی» موسیقیدان موسیقی مقامی و نوازنده دوتار است.

«عبدالله سرور احمدی» متولد سال 1328 در تربت جام است که از همان کودکی با دوتار انس گرفت و به دلیل آشنایی عمیق مادرش با مقام های منطقه و نوازندگی دوتار و به خاطر علاقه زیادش به آن، بیش از 45 سال این ساز را نواخت.

حضور در جشنواره‌های مختلف موسیقی فجر و جشنواره موسیقی نواحی ایران و اجرا در مراسم بزرگداشت زنده‌ یاد عباس معارف، که به موسیقی او بسیار علاقه‌ داشت و نیز انتشار دو آلبوم از سوی انتشارات ماهور و انتشارات انجمن موسیقی ایران از جمله کارهای او به شمار می ‌رود.

او همچنین در سال های میانی دهه هفتاد با همکاری موسسه رسانه های تصویری آموزش دوتار نوازی را در چند کاست تصویری انجام داد.

وی از معدود نوازندگانی بود که تمرکزش را بر نوازندگی ساز دوتار قرار داد و به تمام فنون دست راست از قبیل اقسام زخمه و پیچ (پیچ ملایم و پیچ شکسته و پیچ حرکتی و دو پیچ و پس پیچ) و نیز اقسام فنون دست چپ و انحای آن از قبیل اقسام پرده لخشانک و پرده دزدک، ممارست و تبحر کامل دارد.

ایشان چند مقام جدید نیز ساخته است که از آن میان می‌ توان به سودای گل و فراق و وداع اشاره کرد و به برخی از مقام‌های گذشته نیز اوج‌ های جدیدی افزوده است که به عنوان مثال می‌توان مقام دل شیدا و سرحدی مرحبا و معراج نامه را نام برد.

استاد سرور احمدی برخی از مقام‌ های پیشین را با پنجه‌ های بسیار متنوع نواخت که به بسط و گسترش مقام منجر شده است که به عنوان نمونه می ‌توان از مقام شاه زمان نام برد. او  یکی از پنج نفری بود که به عنوان نماینده موسیقی شرق و جنوب خراسان انتخاب شد و در خارج از کشور نیز چندین بار برای اجرای برنامه‌ های مختلف دعوت شده است.

استاد علاوه بر نواختن ساز، در ساخت ساز دو تار هم دستی چیره دارد و از جمله سازندگان شناخته شده ساز دو تار خراسان به شمار می‌ رود و سازی هم که عمدتا با آن می‌نوازند به تاسی از ساز درویش‌ خان «قلندر» نام گرفته است.

ضبط شش کاست موسیقی مقامی، کسب عنوان «تک نواز برتر» در سه دوره «جشنواره موسیقی فجر»، اجرا در «جشنواره موسیقی آوینیون» فرانسه، اجرا در شهر دوسلدورف آلمان و نیز دربرابر «پاپ ژان پل دوم» از جمله فعالیت های او در عرصه موسیقی بود. او همچنین دستی در ساخت دو تار داشت و به نوآوری هایی در این عرصه دست زد.

یک ماه قبل از درگذشت سروراحمدی پزشکان متوجه دو تومور بدخیم در سرش می شوند و سرانجام، ایشان روز دوشنبه 29 خرداد، در سن 63 سالگی، همزمان با مبعث رسول اکرم (ص) زمانی که در آمبولانسی به طرف تربت جام در حرکت بود، درگذشت و در زادگاهش نیز به خاک سپرده شد.

* یاد و نامش گرامی و ماندگار

 

 

 

ارسال نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :