اختصاصی سل.نیوز/ فرید شادکام: آخرین آهنگ نیمه تمام گروه «بیتلز» با استفاده از هوش مصنوعی، پس از تکمیل تا اواخر سال جاری میلادی منتشر خواهد شد.
«سر پل مک کارتنی» خواننده و نوازنده گروه بیتلز با تایید این خبر گفت، فناوری جدیدی با استفاده از هوش مصنوعی در دسترس داریم که می تواند صدای «جان لنون» را تقلید کند و بدون وسیله توانستیم قطعه ای به نام «اکنون و سپس» را که لنون در سال 1987 آهنگسازی کرده را تکمیل کنیم.
این دمو یکی از چندین آهنگ ضبط شده روی نوار کاست است که وی کمی قبل از مرگش در آپارتمانش واقع در نیویورک با پیانونوازی ضبط کرد و بعدها توسط همسرش «یوکو اونو» به مک کارتنی داده شد.
این ترانه با بیت «می دانم درست است، همه اش به خاطر توست / و اگر از پس آن برآیم، همه اش به خاطر توست» آغاز می شود که نمونه ای از آهنگهای عاشقانه و ابراز پشیمانی لنون است که در اواخر زندگی حرفهای اش نوشته است.
مک کارتنی در این باره توضیح داده است: «ایده استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی این نسخه نمایشی از فیلم «بازگشت» به کارگردانی پیتر جکسون گرفته شد. در واقع جکسون توانست صدای جان را از یک نوار کاست بیرون بیاورد. ما صدای جان را در حالی که پیانو می زد، داشتیم و او توانست صداها را از طریق هوش مصنوعی از هم جدا کند. از سویی، ما صدای او را در یک نسخه آزمایشی داشتیم بنابراین با کمک هوش مصنوعی آن را جدا کردیم و سپس آن را با موسیقی ترکیب کردیم، همانطور که معمولاً انجام میدهیم. یکی دیگر از موانع برای ساخت این آهنگ، نقص فنی در ضبط نسخه آزمایشی این آهنگ بود زیرا صدایی مداوم از مدارهای برق در آپارتمان لنون شنیده می شد که در حال رفع آن هستیم تا با کیفیت قابل قبولی این قطعه را منتشر کنیم»
«جان وینستون اونو لنون» (John Winston Ono Lennon) نهم اکتبر 1940 در بیمارستان ماترنیتی لیپورپول در خانواده ای از سطح مالی متوسط به دنیا آمد. پدرش سرباز نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا بود و همین باعث شده بود در کودکی آرزویش پیوستن به ارتش باشد اما بعدها با شنیدن آهنگ های الویس پریسلی به علاقه اش به موسیقی پی برد و به سمت ترانه سرایی، نقاشی و . . . نیز کشیده شد.
او در سال 1956 گروهی را با نام «کوآری من» تشکیل داد که چهار سال بعد آن را به «بیتلز» تغییر نام داد.
«بیتلز» یک گروه راک انگلیسی متشکل از جان لنون، پل مک کارتنی، جور هریسون و رینگو استار بود که عنوان تاثیرگذارترین گروه در تمام دوران ها را به خود اختصاص داد و نقش اساسی در توسعه پادفرهنگ دهه 1960 و به رسمیت شناساندن موسیقی عامه پسند داشت.
در یکی از مصاحبه هایش خبرنگاری از او پرسید: «فکر می کند چطور خواهد مرد؟» و جان لنون خندید و گفت: «فکر می کنم یک دیوانه کارم را یکسره کند!»
هشتم دسامبر سال 1980 زمانی که جان لنون تنها چهل سال داشت و به همراه همسرش «یوکو اونو» (هنرمند ژاپنی ـ آمریکایی) به آپارتمانش در ساختمان داکوتا واقع در نیویورک برمی گشت، یکی از طرفدارانش به نام «مارک دیوید چیمن» که به حد افراطی به لنون علاقه داشت، پس از گرفتن امضا او را به ضرب چهار گلوله کشت!!
«چیمن» پس از تیراندازی به طرف لنون به جای فرار، همانجا ماند تا توسط پلیس دستگیر شود. لنون را به سرعت به بیمارستان رساندند اما در مسیر و پیش از آغاز درمان جدی به علت خونریزی شدید درگذشت.
پس از این اتفاق، چند روانشناس برجسته این قاتل 25 ساله را مورد معاینه بالینی قرار دادند و متوجه شدند او واقعا مشکل روانی دارد. قاتل معتقد بود رمان «ناطور دشت» اثر جروم دیوید سلینجر برای او منشأ الهام به قتل رساندن لنون بوده است.